Jouw netwerkbeheer uitbesteden? Ontdek de mogelijkheden van Network as a Service!

Het belang van een goede netwerkinfrastructuur is voor organisaties de afgelopen jaren veranderd van een bijzaak tot cruciaal. IT-afdelingen zijn echter ook verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, zoals het up-to-date houden van systemen, het behandelen van vragen uit de organisatie, meedenken over de innovaties van de toekomst en meer! Hierdoor krijgt het netwerk in de waan van de dag veelal niet de hoogste prioriteit. Pas wanneer het misgaat wordt duidelijk wat de consequenties zijn. Wil jij jezelf niet langer zorgen hoeven maken over de kwaliteit en uptime van jouw netwerk, zodat jij je kunt focussen op wat er echt toe doet? Dan is je netwerkbeheer uitbesteden de juiste keuze voor jou.

De voordelen van je netwerkbeheer uitbesteden

De grootste vijand van een hedendaagse IT-verantwoordelijke is het gebrek aan tijd. Er wordt van je verwacht dat je meedenkt over de toekomst van de business, maar tegelijkertijd in de dagelijkse gang van zaken ondersteunt. Dan staat het beheren van je netwerk niet altijd op de eerste plaats. Daarnaast vergt het ook nog eens specialistische kennis die je enkel kunt behouden als je de tijd hebt om je erin te verdiepen. Het uitbesteden van het netwerkbeheer brengt dan ook vele voordelen met zich mee.

  • Een echte specialist onderhoudt jouw netwerk en draagt zo zorg voor een optimale uptime, wat leidt tot meer bedrijfszekerheid;
  • Als IT-verantwoordelijke kun jij jezelf richten op de core business en het uitrollen van de allerlaatste innovaties;
  • Er is geen dedicated werknemer nodig die het netwerkbeheer voor zijn of haar rekening neemt. Vaak leidt het uitbesteden van je netwerkbeheer tot een kostenbesparing op de lange termijn ten opzichte van in-house netwerkbeheer;
  • Ons team staat 24/7 voor je klaar en zorgt dat er continu optimalisaties aan je netwerk worden doorgevoerd. Zo ben je te allen tijde voorzien van de meest recente technologie en updates, wat de bedrijfsvoering naar een hoger niveau tilt.

Kies voor innovatie met Network as a Service!

De laatste ontwikkeling in netwerkbeheer is de verschuiving van Managed Networking naar Network as a Service. Waar met Managed Networking het netwerk en de apparatuur jouw eigendom blijven, neem je bij Network as a Service functionaliteit en connectiviteit af bij een service provider voor een vast bedrag per maand. Hierbij ben je ervan verzekerd dat je enkel betaalt voor de functionaliteiten die je afneemt en wordt er meer ruimte gecreëerd voor innovatie, wat bij standaard Management Networking de eigen verantwoordelijkheid van de organisatie blijft. Met Network as a Service door een ervaren partner zoals Axians, kies je voor meer dan enkel netwerkbeheer uitbesteden. Je maakt bewust de keuze om jouw netwerk naar een hoger niveau te tillen en de laatste ontwikkelingen te omarmen; zonder poespas en met volledige zekerheid.

Benieuwd wat Network as a Service voor jouw organisatie kan betekenen? Download dan snel het e-book “Waarom kiezen voor Network as a Service – de visie van 5 experts” of neem direct contact met ons op om de juiste match te vinden met de behoeften van jouw organisatie!

logo_naas search search search