Axians lanceert Network as a Service: een betrouwbaar en flexibel netwerk als platform voor innovatie

Nieuws

Rotterdam, 1 april 2019 – Axians lanceert vandaag haar nieuwe dienst Network as a Service (NaaS) en zet daarmee de volgende stap in netwerkbeheer. Dankzij een betrouwbaar, veilig en flexibel next-generation netwerk voorziet Axians ambitieuze organisaties van een secure digitaal platform voor connectiviteit waarop bestaande diensten en nieuwe business innovaties kunnen landen.   

Een netwerk is niet langer een statische omgeving maar moet in staat zijn om met de organisatie mee te groeien. Daarom mag je verwachten dat je het flexibel kunt op- en afschalen, je snel nieuwe locaties kunt activeren, je het eenvoudig kunt aansluiten op de nieuwe software gedefinieerde WAN-diensten en dat de beveiliging integraal onderdeel is van je infrastructuur. Axians Network as a Service zorgt hiervoor.

De aankoop, installatie, beheer, support en het lifecycle-management maken eveneens een belangrijk onderdeel uit van de dienst. Organisaties kunnen zich daardoor weer primair focussen op de kern van de business en krijgen ruimte om te innoveren. Axians onderstreept dit belang vanaf vandaag in haar campagne ‘Network as a Service: Connecting Ambitions’.

Waarde uit het netwerk halen

Het is belangrijk dat het netwerk zich steeds verder ontwikkelt. Axians ondersteunt organisaties om de automation van IT te versnellen en biedt steeds meer functionaliteit. De nieuwe generatie software defined netwerken, al dan niet vanuit de cloud, ontwikkelt zich snel en biedt continu nieuwe functionaliteiten. Denk hierbij aan security patches en updates maar ook aan inzicht in het verkeer, de ervaring van de gebruikers en het locatiebepaling. Ze bieden de mogelijkheid om steeds meer waarde uit het netwerk te halen. Deze ontwikkeling doorloopt Axians samen met haar klanten, advies en ondersteuning maken dan ook integraal onderdeel uit van de dienst. Daarbij werkt de organisatie nauw samen met haar technologiepartners Cisco, Fortinet en HPE die verdere standaardisatie van de dienst mogelijk maken en die geschikt maken voor elk type architectuur.

“De nieuwe generatie netwerken ontwikkelt zich enorm snel en software is hierin een toenemende belangrijke factor”, aldus Edwin Kanis, Manager Marketing & Innovation bij Axians. “Software geeft de kans om connectiviteit veel beter mee te laten meebewegen in elke gewenste richting. Door deze nieuwste technologie in te zetten en deze volledig uit handen te geven aan de experts van Axians ontstaat er een flexibel en altijd up-to-date digitaal platform dat ook in de toekomst aansluit bij de behoeften en ambities van elke organisatie.”

logo_naas search search search