Axians Network as a Service: vind met ons het technologieplatform dat het best bij je organisatie past

Blog

Een stabiel, veilig en flexibel netwerk is onmisbaar voor organisaties. En dat belang groeit alleen maar. Gebruikers eisen betrouwbare connectiviteit om altijd en overal optimaal te kunnen werken. Natuurlijk met oog voor de kosten en voldoende ruimte voor innovatie. Maar hoe realiseer je dat? Zeker nu netwerken steeds intelligenter en complexer worden. Met Network as a Service (NaaS) van Axians bieden we een up-to-date digitaal platform dat alle connectiviteitsvragen flexibel invult met de nieuwste technologie. Daarom leveren we NaaS op basis van drie technologieplatformen: Cisco Digital Network Architecture (DNA), Cisco Meraki of HPE Aruba Central. Zo weten we zeker dat ook jouw organisatie profiteert van een passend netwerk. We belichten deze drie opties, wat houden ze in en wanneer kiezen we voor welke?

Netwerken zijn niet langer een statische omgeving. Als organisatie moet je immers flexibel kunnen op- en afschalen en snel nieuwe gebruikers en locaties kunnen activeren. Dit alles met optimaal gebruiksgemak en maximale veiligheid. Omdat het steeds lastiger is om dit zelf te organiseren, besteden veel organisaties de invulling van hun connectiviteit uit aan specialisten. Met Network as a Service neemt Axians de volledige netwerk infrastructuur en alle werkzaamheden daar omheen volledig uit handen. Inclusief aankoop, installatie, beheer, support en lifecycle management. Het resultaat is dat je organisatie zich 100 procent kan focussen op kernactiviteiten en innovatie.

Selectie vanuit meerdere invalshoeken

Met een breed portfolio aan ICT-oplossingen en -diensten kijkt Axians naar de specifieke netwerkeisen die je organisatie heeft. Het is de uitdaging om deze te vertalen naar een netwerkaanbod op basis van het juiste technologieplatform. Naast aspecten zoals omvang, bedrijfsactiviteiten, budget en installed base, spelen ook zaken als cloud readiness, compliance en beveiligingseisen een grote rol. Vanuit deze invalshoeken selecteren onze Architecten het best passende platform op basis van de nieuwste technologie van onze partners: Cisco DNA, Cisco Meraki en HPE Aruba Central. Maar wat zijn de belangrijkste verschillen en op basis van welke kenmerken maken we deze keuze?

Cisco DNA: een Zwitsers zakmes met functionaliteit voor complexe omgevingen

Voor omvangrijke organisaties met een complexe netwerkinfrastructuur kan Cisco DNA uitkomst bieden. Je kan dit platform zien als een Zwitsers zakmes boordevol enterprise-functionaliteit. Variërend van microsegmentatie voor fijnmazige beveiliging tot de inzet van artificial intelligence (AI) voor automatische configuratie aanpassingen en trouble-shooting. Dit laatste gaat al veel verder dan puur signaleren dat iets niet werkt. AI analyseert problemen en adviseert automatisch over de beste oplossing. Zeker in complexe omgevingen met veel verschillende gebruikersgroepen is deze vorm van automatisering en standaardisatie zeer waardevol en verbetert dit de gebruikerservaring.

Cisco Meraki & HPE Aruba Central: cloud-based platformen voor simpliciteit

Cisco Meraki en HPE Aruba Central zijn platformen die meestal beter aansluiten bij organisaties die vereenvoudigde connectiviteit wensen. Beiden zijn krachtig en zeker op het gebied van veiligheid doen ze geen enkele concessie. Er zijn uiteraard nuanceverschillen, maar de voorkeur voor de een of de ander hangt sterk af van de specifieke wensen van je organisatie. Zo wordt het user experience dashboard van Cisco Meraki ervaren als completer en eenvoudig in gebruik. Aan de andere kant biedt HPE Aruba Central meer vrijheid om het platform aan te laten sluiten op specials binnen je organisatie, dus meer vrijheid in configuratie. Beide platformen zijn ‘born in the cloud’ en komen maandelijks met een flinke waslijst aan nieuwe functionaliteit, die vaak gratis beschikbaar wordt gesteld.

Welk platform heb ik nodig?

Bij Axians weten we dat een netwerk infrastructuur vernieuwen een complexe aangelegenheid is en technologische keuzes een essentiële rol spelen in het succes. Daarom maken we steeds in samenspraak een zorgvuldige afweging waarbij onze experts je wensen onafhankelijk vertalen naar het meest passende platform. Gebaseerd op alle verschillende mogelijkheden die hier van invloed op zijn, waarbij we de specifieke doelen van je organisatie niet uit het oog verliezen. Ook in relatie tot security en compliancy. Samen creëren we het technologische platform dat aansluit bij jouw situatie en zo concrete meerwaarde oplevert voor je organisatie. Dat is ons flexibele NaaS pay-per-use model.

Ben je benieuwd naar ons advies bij de keuze voor de best passende oplossing voor jouw organisatie? In de kennisbank vind je je meer over Network as a Service van Axians, of vul hier ons contactformulier in en stel je vraag direct aan onze experts.

logo_naas search search search